دنیای رنگ ها

ما در دنیای وسیعی از میلیون ها رنگ زندگی می کنیم. که حتی هر روزه به این تعداد اضافه می شود.شاید برایتان این سوال ایجاد شود که چطور ممکن است؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا شما را با دسته بندی اصلی رنگ ها آشنا می کنیم.

رنگ ها به سه دسته تقسیم می شوند:

رنگ های اولیه: شامل رنگ های اصلی زرد,قرمز و آبی می شوند.

رنگ های ثانویه: شامل رنگ های سبز,نارنجی و بنفش می شوند.

رنگ های ثلاثه: شامل رنگ های زرد-نارنجی, قرمز-نارنجی, قرمز-بنفش, آبی-بنفش, آبی-سبز, زرد-سبز می شوند.

همانطور که ملاحظه کردید چرخه رنگ ها شامل 12 رنگ شدند. ولی این را بدانید که تعداد رنگ های کشف شده در جهان تا به حال خیلی بیش از این تعداد است, آنقدر که چشم انسان بیش از 7 میلیون رنگ را نمی تواند تشخیص دهد.این همه تنوع در دنیای رنگ ها با ترکیب شدن ذره ذره از رنگ های اولیه و ثانویه و حتی ترکیب شدن خود رنگ های ترکیبی باهم ساخته می شوند.

تقسیم بندی رنگ ها براساس سرد و گرم بودن

رنگ های سرد: به رنگ هایی سرد گفته می شود که در داخل آنها رنگ های سبز و آبی بکار رفته باشد. بطور مثال رنگ بنفش که از ترکیب رنگ قرمز و آبی ساخته می شود, چون در ساختار آن رنگ آبی بکار رفته است جزو دسته رنگ های سرد محسوب می شود.پس رنگ بنفش یک رنگ سرد است البته بنفش متمایل به آبی.بدین معنی که بنفش زمانی جزو دسته رنگ های سرد است که آبی بکار رفته در آن بیشتر از قرمز باشد.

رنگ های گرم: به رنگ هایی گرم گفته می شود که در داخل آنها رنگ های نارنجی و زرد بکار رفته باشد.بطور مثال در اینجا رنگ بنفش باز هم می تواند جزو دسته رنگ های گرم باشد چون در داخل ترکیب ساخت آن از رنگ قرمز استفاده شده است. ولی زمانی رنگ بنفش را جزو دسته رنگ های گرم بحساب می آوریم که میزان رنگ قرمز بکار رفته در آن بیشتر از رنگ آبی باشد.

رنگ های خنثی: به رنگ هایی خنثی گفته می شود که در آنها رنگ های سیاه و سفید به کار رفته باشد.جالب است بدانید که رنگ سیاه و سفید چطور ساخته شدند؟

رنگ سفید زمانی ساخته می شود که تمام پیگمنت ها و رنگدانه ها را حذف کنیم و وقتی هیچ پیگمنت و رنگدانه ای نباشد ما به رنگ سفید می رسیم.

رنگ سیاه زمانی ساخته می شود که کاملا برعکس سفید تمام پیگمنت ها و رنگدانه های اصلی را باهم به یک اندازه ترکیب نماییم و اینجاست که به رنگ مشکی می رسیم.

روانشناسی رنگ ها

در دانش روانشناسی گفته می شود که رنگ ها تاثیر بسزایی در ذهن و روح انسان دارند و حتی می توانیم براساس رنگ مورد علاقه افراد,شخصیت آنها را پیش بینی نماییم.قبلا این موضوع بیشتر جنبه سرگرمی داشت ولی امروزه درست بودن این موضوع تا حد زیادی ثابت شده است.

بدلیل همین تاثیر انتخاب رنگ مناسب برای لباسی که می پوشیم و محیطی که در آن زندگی می کنیم و تمام وسایلی که باهاشون در طول روز سر و کار داریم و حتی از نظر علم بازاریابی تاثیر رنگ ها در جلب توجه نظر مشتریان اهمیت بسزایی دارد و خود موضوعی پیچیده است که جای بحث دارد.

رنگ سبز: مظهر طبیعت و نشانه کنجکاوی است.

 رنگ قرمز: نشانه خوش قلبی اما تا حدی از نوع خود پرستی است.

 رنگ ارغوانی: رنگ سلطنت است که نشانه ثروت,ظرافت و تجمل است.

رنگ پرتغالی: نشانه صداقت و تا حدی عدم اتکا به نفس است.

رنگ آبی: مظهر اقیانوس و دریا و نشانه آرامش و خوش قلبی است.

رنگ قهوه ای: نشانه قابل اعتماد و با ثبات بودن است.

 رنگ زرد: نشانه شاد و فعال بودن است.طیف رنگ ها

اگر رنگ ها را به دسته های قرمزها,صورتی ها,سبزها,زردها,نارنجی ها,آبی ها,بنفش ها,قهوه ای ها,سفید ها,خاکستری ها تقسیم بندی کنیم هر کدام از این دسته ها شامل طیف وسیعی از رنگ ها می شوند با اسامی مختلف. در این قسمت جدول انواع رنگ ها را برای شما ارائه می دهیم تا بطور کامل آنها را بشناسید.

دسته رنگ های قرمز

دسته رنگ های صورتی

دسته رنگ های بنفش

دسته رنگ های آبی

دسته رنگ های سبز

دسته رنگ های زرد


دسته رنگ های نارنجی

دسته رنگ های قهوه ای


دسته رنگ های خاکستری

دسته رنگ های سفید